Cara Pembelian

COD Tol Pagoh atau Bandar Muar
Pos seluruh Malaysia, Semenanjung tambah Rm5 Sabah/Sarawak tambah Rm10

Bankin ke Ac Maybank 5551 2690 9928 CAHAYA LINA RESOURCERS

Isnin, 15 November 2010

Alat Penjimat Elektrik Termurah Dipasaran Hanya RM185.00 Bandingkan harga kami....Harga asal RM250.00

Alat Penjimat Elektrik

     Adakah anda sedang mencari alat yang boleh menjimatkan bil elektrik sehingga 35%???
Electric Saver Devices (ESD) adalah satu alat yang direka khas untuk menjimatkan bil elektrik anda. Ianya mudah, selamat dan tidak menyalahi undang-undang. Tidak seperti alat penjimat elektrik lain yang ada dipasaran, alat ini telah menjalani ujikaji selama setahun untuk mendapatkan penjimatan yang maksimum. Dengan pengalaman mengajar selama 20 tahun dalam bidang elektrik dan elektronik di Sekolah Vokasional dan perbincangan bersama-sama rakan-rakan maka saya telah membuat beberapa ujikaji pada bulan April 2008 sehingga bulan Mac 2009. Bermula 1 April 2009 maka terhasil Electric Saver Devices (ESD) yang dapat menjimatkan bil elektrik diantara 15% sehingga 35%. Selain itu faktor ketahanan komponen juga diambil kira kerana produk lain yang ada dipasaran hanya tahan kurang dari 5 tahun sahaja disebabkan komponen yang digunakan kurang berkualiti. Electric Saver Devices (ESD) menggunakan komponen dari Italy yang mana ketahanannya melebihi 5 tahun.

     Ketepatan jumlah bil pengguna juga diambil kira kerana sekiranya pengguna menggunakan model yang salah ianya juga akan mempengaruhi penjimatan elektrik kerana beban yang digunakan tidak sesuai dengan komponen yang terdapat pada alat penjimat elektrik tersebut. Untuk memastikan perkara ini tidak berlaku maka terdapat empat model yang saya hasilkan iaitu Model B50, Model B100, Model B250 dan Model B400. Sehubungan dengan itu pengguan mestilah memilih model yang sesuai supaya mendapat penjimatan yang maksimum.



KELEBIHAN PRODUK
- BOLEH MENJIMATKAN BIL ELEKTRIK ANTARA 15% HINGGA 35%
- MUDAH DIPASANG, HANYA`PLUG IN` TERUS PADA SOKET SEDIA ADA.
- TIDAK PERLU UBAHSUAI DAN PENYELENGGARAAN.
- SELAMAT DAN BERTINDAK SEBAGAI PENSTABIL VOLTAN ARUS ELEKTRIK DAN 
  `POWER FACTOR`.
- JAMINAN PRODUK SELAMA 12 BULAN.
- JAMINAN WANG DIKEMBALIKAN JIKA TIADA PENJIMATAN SELAMA 3 BULAN.
- SELAMAT DAN TIDAK MENYALAHI UNDANG-UNDANG.
- SESUAI DIGUNAKAN `SINGLE PHASE` DAN `3 PHASE`*


ESD siap sedia untuk dipasarkan.


SENARAI MODEL DAN HARGA ESD
Berikut adalah senarai model dan harga yang ditawarkan kepada pengguna :

MODEL B50
(Bil elektrik bulanan antara RM30 – RM70)
HARGA RM250 PROMOSI RM185.00

MODEL B100
(Bil elektrik bulanan antara RM70 – RM150)
HARGA RM250 PROMOSI RM185.00

MODEL B250
(Bil elektrik bulanan antara RM150 – RM300)
HARGA RM250 PROMOSI RM185.00

MODEL B400
(Bil elektrik bulanan antara RM300 – RM450)
HARGA RM350 PROMOSI RM235.00


PERBEZAAN SINGLE PHASE DAN 3 PHASE


METER SINGLE PHASE




    METER 3 PHASE



CONTOH BIL DARI PELANGGAN
Berikut adalah beberapa contoh bil daripada pelanggan yang telah menggunakan ESD:

Contoh bil elektrik daripada En.Azman dari Shah Alam


Contoh bil elektrik daripada En.Azizan dari Durian Tunggal Melaka


Contoh bil elektrik daripada En.Rosman dari Senawang Seremban



MENGUJI PENJIMATAN ARUS MENGGUNAKAN CLAMP METER

KETIKA LAMPU DAN ESD TIDAK DI 'ON' KAN
Clamp meter menunjukkan bacaan 0 ampier.
 Ini menunjukkan arus elektrik tidak digunakan.


KETIKA LAMPU DI "ON" KAN, MANAKALA ESD TIDAK DI"ON"KAN.
Clamp meter menunjukkan bacaan arus sebanyak 01.1 Ampier
iaitu arus yang digunakan oleh lampu tersebut.


KETIKA LAMPU DAN ESD DI"ON"KAN
Clamp meter menunjukkan penurunan bacaan arus elektrik kepada 0.5 Ampier.
Ini bermakna ESD telah menjimatkan penggunaan arus elektrik sebanyak 50% walaupun dengan jumlah penggunaan beban yang sama.
( Semua alat penjimat elektrik tidak berkesan kepada peralatan elektrik yang menggunakan pemanas sehubungan dengan itu jumlah penjimatan untuk keseluruhan adalah diantara 15% hingga 35% )

    

Alat Penjimat Elektrik (ESD) 3 Phase. 
 Harga ESD untuk 3 phase ini ialah:

(Bil elektrik bulanan antara RM500 – RM1000)
HARGA PROMOSI RM550.00


(Bil elektrik bulanan antara RM1000 – RM2000)
HARGA PROMOSI RM600.00


(Bil elektrik bulanan antara RM2000 – RM3000)
HARGA PROMOSI RM650.00


Pemasangan alat penjimat elektrik untuk 3 phase di sebuah rumah di Bakri Muar. 
Berikut adalah gambar alat penjimat elektrik untuk 3 phase.

Sebelum pemasangan


Selepas pemasangan


Gambar penuh selapas pemasangan.



Pemasangan Alat Jimat Elektrik 3 phase di ZORA FITNESS CENTRE Taman Limbongan Indah Melaka


Penggunaan ‘Electric Saver Devices’

Produk ini boleh membantu anda berjimat dan menjadi pengguna yang bijak.
Produk ini juga menjadikan penggunaan tenaga elektrik secara efektif dan efisyen.
Ia juga menjadikan ’Power Factor’ di permis anda lebih baik.
Kami ingin berkongsi dengan anda tip penggunaan dan informasi bagi memberi kepuasan kepada anda.

Sistem Manual
Produk ‘Electric Saver Devices’ adalah sistem manual iaitu perlu di”off”kan sekiranya tiada penghuni di rumah walaupun peti ais anda di "on" kan. Ini ialah bertujuan anda mendapat penjimatan yang maksimum.  Minimum penggunaan ialah :
 1 lampu, 1 kipas dan 1 TV atau 2 lampu dan 1 kipas.


Cara-cara Penggunaan
  1. Anda perlu memasang ‘Electric Saver Devices’ pada soket yang berhampiran dengan suis utama / DB.
  2. Anda perlu menekan suis pada soket untuk mengaktifkan ‘Electric Saver Devices’.
  3. Lampu ’indicator’ akan menyala menandakan sistem berfungsi dengan baik.
  4. Sila aktifkan ‘Electric Saver Devices’ ketika penggunaan tinggi atau waktu puncak contohnya anda menggunakan banyak peralatan elektrik pada waktu malam.
  5. Sila ’off’kan ‘Electric Saver Devices’ pada waktu luar puncak atau ketika kadar penggunaan peralatan elektrik adalah rendah atau minima.
  6. Pastikan anda ’off’kan ‘Electric Saver Devices’ jika anda meningglkan permis anda untuk tempoh yang lama contohnya anda pergi bercuti atau balik kampung.

Mengapa tiada penjimatan?
  1. Kadar penggunaan elektrik anda berbeza sebelum dan selepas pemasangan ‘Electric Saver Devices’. Contohnya sebelum pemasangan anda hanya menggunakan elektrik selama 10 jam tetapi selepas pemasangan anda menggunakan elektrik selama 16 jam sehari.
  2. Bil elektrik yang anda terima adalah bil anggaran, bukan bacaan normal atau bacaan sebenar (rujuk pada bil E atau N)
  3. Sebarang penembahan peralatan elektrik baru menyebabkan model ‘Electric Saver Devices’ yang anda gunakan tidak lagi sesuai digunakan.
  4. Anda memasang model ‘Electric Saver Devices’ yang tidak sesuai. Pastikan anda memberikan maklumat yang tepat kepada kami.
Tip-tip Penjimatan
  1. Pastikan anda ’off’kan suis peralatan elektrik selapas digunakan.
  2. Menggunakan peralatan elektrik ketika luar waktu puncak.
Fungsi ‘Electric Saver Devices’
  1. ‘Electric Saver Devices’ tidak menyalahi undang-undang kerana ‘Electric Saver Devices’ berfungsi dengan hanya memperbaiki ’Power Factor’ di permis anda.
  2. ‘Electric Saver Devices’ berkesan untuk semua jenis peralatan elektrik kecuali peralatan yang menggunakan elemen haba seperti seterika, water heater, cerek elektrik dan peralatan elektrik yang mempunyai energy saver.

Setiap pembelian ESD disertakan dengan kad jaminan dan penggunaan ESD

Syarat-syarat Jaminan Wang Dikembalikan
Untuk Pelanggan & Agen  
1.     Jaminan ini adalah bertujuan untuk melindungi hak anda sebagai pengguna dan juga hak kami sebagai penjual.  
2.     Ini adalah Jaminan Wang Dikembalikan sebenar dimana wang anda akan dikembalikan jika tiada pengurangan bil elektrik selepas menggunakan Electric  Saver Devices ini selama 3 bulan.
3.     Jaminan ini hanya sah dalam tempoh 6 bulan selepas dari tarikh belian.
4.     Bil elektrik anda hendaklah sekurang-kurangnya minima 3 bulan penggunaan Electric  Saver Devices secara penuh pada setiap bulan. Ini bagi membolehkan perbandingan semasa dan sebelum menggunakan Electric  Saver Devices dapat dilakukan secara adil.
5.    Penggunaan pada tempoh percubaan hendaklah konsisten sepertimana sebelum dan semasa menggunakan Electric  Saver Devices. Pada tempoh ini anda dicadangkan tidak menambah peralatan elektrik lain atau menggunakannya dari kadar biasa bagi memudahkan perbandingan nanti.
6.     Hantarkan terlebih dahulu 3 bulan salinan bil-bil elektrik sebelum menggunakan Electric Saver Devices berserta Kad Jaminan kepada kami secara pos. Ini bagi membolehkan kami membuat semakan perbandingan sebenar bil-bil elektrik anda.
7.     Perbandingan akan dilakukan di antara bil-bil elektrik bulan pertama, bulan kedua dan bulan ketiga selepas pemasangan Electric  Saver Devices dengan bil-bil elektrik 3 bulan sebelum menggunakan Electric  Saver Devices.
8.     Oleh yang demikian anda boleh membuat tuntutan wang dikembalikan bermula pada bulan keempat hinggalah bulan keenam.
9.     Hantarkan juga Electric  Saver Devices samada secara pos kepada kami. Untuk kemudahan penghantaran pos, anda boleh menggunakan penghantaran Pos Laju dimana ia adalah cepat dan selamat sampai kepada kami.
10.  Electric  Saver Devices hendaklah diterima dalam keadaan masih baik dan boleh digunakan. Electric Saver Devices  yang telah rosak tiada jaminan wang dikembalikan.
11.  Alamat surat menyurat adalah:
CAHAYA LINA RESOURCERS
No. 6, Jln. Jaya 1/5c,
Tmn. Pagoh Jaya,
84600 Pagoh Muar,
Johor.

Whatsapp : 0113-5497269

Tel   :  012-7648407
12.  Wang dikembalikan akan diberikan secara bank-in ke akaun bank anda.

CARA MEMBUAT PEMBELIAN
BELI & GUNA dengan penuh YAKIN !!!
Kami telah berada dalam perniagaan ini semenjak 2009 !!!
100% kadar kejayaan penghantaran produk  !!!
JAMINAN KAMI : Wang Dikembalikan Jika Produk Tidak Diterima

A. PEMBELIAN TERUS KEPADA WAKIL PENGEDAR ESD YANG BERHAMPIRAN  DENGAN TEMPAT ANDA

B. PEMBELIAN SECARA POS
Lakukan 3 langkah berikut:


Langkah 1: Jumlah Bayaran
Tentukan jumlah bayaran untuk pembelian anda termasuk harga pos sekiranya berkaitan
Kos Penghantaran: Pos Laju : RM5 (Semenanjung) @ RM10 (Sabah & Sarawak) . 

NOTA:  Jika anda membeli model B50 / B100 / B250 harga termasuk pos ialah RM190.00  (Semenanjung), RM195 (Sabah & Sarawak) manakala bagi model B400 harga termasuk pos ialah RM240.00  (Semenanjung), RM245 (Sabah & Sarawak)


Langkah 2:  Buat Bayaran
Buat bayaran melalui cara-cara berikut: 
Bank-in ke Akaun bank :  Mesin ATM / Kaunter / Internet-Banking / Maybank2u ke akaun di bawah:



Nama Bank      No Akuan                         Penama
Maybank                        5551 2610 9928                      CAHAYA LINA RESOURCERS

CIMB                              7063 39 9216                          MOHD SARMIN BIN MANSOT

BANK ISLAM             12131 0231 37242                      MOHD SARMIN BIN MANSOT



Langkah 3:  Hantar Maklumat Bayaran

Selepas bayaran dibuat, sila hantar slip ke whatsapp 0113-5497269, SMS  012-7648407 ke atau email kan maklumat di bawah  kepada : amin_ttj@yahoo.com.my  untuk proses penghantaran.  (Kami galakkan untuk anda menghantar maklumat belian melalui whatsapp supaya dapat segera diproses. Ini kerana terdapat email pembeli yang kadangkala termasuk ke dalam folder spam)


1. Nama
2. Alamat
3. Model
4. No Tel

Langkah 4:  Menerima Maklumbalas Pembelian

Anda akan menerima SMS / email pengesahan belian anda seperti berikut:

'TK di atas pembelian anda. Produk akan dihantar segera apabila pengesahan bayaran dibuat. Tuan/puan akan menerima no tracking selepas ini. Penghantaran akan mengambil masa 2 - 4 hari berkerja. Tk'

Jika dalam tempoh 4 jam anda tidak menerima apa-apa maklumbalas drpd kami, sila hubungi kami di 012-7648407

 
Langkah 5:  Anda Menerima Produk



Anda akan menerima produk dalam 2-4 hari berkerja sekiranya model yang dibeli ada dalam stok, sekiranya tiada stok produk akan sampai dalam masa 7 hari.
Jika dalam tempoh 7 hari anda masih tidak menerima pesanan anda, sila hubungi kami segera melalaui email atau sms. 


WHATSAPP : 0113-5497269
TEL : 012- 7648407

27 ulasan:

  1. Balasan
    1. 3 pase kena pasang di DB, terdapat empat wire perlu disambungkan di outgoing iaitu RYB dan N
      Tk

      Padam
  2. ada khidmat pemasangan tak untuk yang 3 phase tu?

    BalasPadam
    Balasan
    1. Utk 3 phase hikdmat pemasangan hanya dibuat utk area Muar sahaja. Area lain perlu dapatkan khidmat kontraktor elektrik.

      Padam
    2. Utk 3 phase hikdmat pemasangan hanya dibuat utk area Muar sahaja. Area lain perlu dapatkan khidmat kontraktor elektrik.

      Padam
  3. Itu semua penipuan(business gimmick). Ana ni berkelulusan dlm bidang elektrk/elektronik. Jadi jgn tipu orang ramai, tak bernkat. Saya boleh bg circuit/component yg digunakan kalau nak buktinya.

    BalasPadam
    Balasan
    1. Ulasan ini telah dialihkan keluar oleh pengarang.

      Padam
    2. Tlg study lagi mengenai Power Factor, sy tenaga pengajaran bidang elektrik/elektronik. Blh call sy 0127648407

      Padam
  4. Bil Elektrik TNB rumah / kedai / office anda melambung tinggi??
    Sy ada buat SERVIS JIMAT ELEKTRIK. Boleh jimat tenaga elektrik 30-50% tiap bulan.
    Sesiapa yg perlu khidmat saya ni, sila WhatsApp / SMS Khai +60133332502 . Memang berkesan, berbaloi & menjimatkan.
    Layari http://selangorshop.com

    Meter utk rumah (single phase) : RM450
    Meter utk rumah, restoran, kedai & & pejabat (three phase) : RM1150

    BalasPadam
  5. Bil Elektrik TNB rumah / kedai / office anda melambung tinggi??
    Sy ada buat SERVIS JIMAT ELEKTRIK. Boleh jimat tenaga elektrik 30-50% tiap bulan.
    Sesiapa yg perlu khidmat saya ni, sila WhatsApp / SMS Khai +60133332502 . Memang berkesan, berbaloi & menjimatkan.
    Layari http://selangorshop.com

    Meter utk rumah (single phase) : RM450
    Meter utk rumah, restoran, kedai & & pejabat (three phase) : RM1150

    BalasPadam
  6. Assalam...Sy pengedar ESD area gombak.
    Dptknnya secara C.O.D.
    Mohd 017 846 5018

    BalasPadam
    Balasan
    1. assalam sy nk tanye alat esd nk dapat di gombak area mana tuan

      Padam
  7. mcm mne melayu nak maju kalau bngsa sendiri pun byk yg busuk hati..patut nye sokongla...ni tak..caci hina.herdik..mcm indon je

    BalasPadam
  8. mcm mne melayu nak maju kalau bngsa sendiri pun byk yg busuk hati..patut nye sokongla...ni tak..caci hina.herdik..mcm indon je

    BalasPadam
  9. Assalam... Nak tanya harga untuk alat ini masih sama ke atau dah lain?

    BalasPadam
    Balasan
    1. Wslm, harga masih sama. Walaupun kos pembuatan telah meningkat tapi harga kami masih kekal harga yg lama.
      Terima kasih

      Padam
    2. Wslm, harga masih sama. Walaupun kos pembuatan telah meningkat tapi harga kami masih kekal harga yg lama.
      Terima kasih

      Padam
  10. Ulasan ini telah dialihkan keluar oleh pengarang.

    BalasPadam
  11. Wslm, harga masih sama. Walaupun kos pembuatan telah meningkat tapi harga kami masih kekal harga yg lama.
    Terima kasih

    BalasPadam
  12. Boleh tak SMS wakil yang berada di Johor Bahru. Saya berminat nak membeli cash on delivery.. Tak nak POS pos

    BalasPadam
  13. Saya berminat untuk membeli secara COD tapi saya di kawasan seremban, negeri sembilan.

    BalasPadam
    Balasan
    1. Bg sy no tel, atau hubungi sy 0127648407

      Padam
    2. Bg sy no tel, atau hubungi sy 0127648407

      Padam
  14. Bole whatsap detail 0137175996

    BalasPadam
    Balasan
    1. Ok sy dh WhatsApp menggunakan no 01135497269

      Padam
  15. Wassap saya 0199905691 nk tau detail sal product ni

    BalasPadam